Voor zorgverleners en - instellingen

De volgende koepelorganisaties doen mee aan het Transparantieregister Zorg:  
Zorgverleners kunnen de aangeleverde gegevens van het voorafgaande jaar in de maand juni controleren door in te loggen in het register met hun DigiD (die is beschikbaar voor iedere Nederlandse burger -  DigiD aanvragen). Indien u geen Burgerservicenummer heeft, omdat u niet woonachtig bent in Nederland, kunt u op de pagina "Inloggen Zorgverleners" een RGS-inlog aanvragen (onder het kopje “Inloggen zonder DigiD”).  

Ook zorginstellingen en -organisaties (hieronder vallen ook patientenorganisaties, maatschappen en congresbureaus) kunnen hun gegevens controleren in de maand juni op de pagina "Inloggen Zorginstellingen". Indien u nog geen RGS-inlog heeft voor de betreffende organisatie, kunt u deze aanvragen door ook te klikken op "Inloggen Zorginstellingen". In de aanvraag voor een nieuwe RGS-inlog wordt gevraagd of u een BIG-nummer heeft. Dit veld is niet verplicht.

In de portal kan in de maand juni bezwaar worden gemaakt tegen foutieve invoeren van het voorafgaande jaar. Bedrijven krijgen via de portal hiervan een melding en zullen in overleg met de zorgverlener en -instelling eventuele onjuistheden corrigeren. Wanneer de eventuele correcties niet worden doorgevoerd is het advies contact op te nemen.  

Kijk voor meer informatie over het hoe en waarom van de transparantieregeling op de website van de Stichting Code Geneesmiddelenreclame (CGR) of de Commissie Aanprijzing Veterinaire Producten (CAVP) of de Gedragscode Medische Hulpmiddelen (GMH).
Inloggen zorgverleners Inloggen
Inloggen Zorginstellingen Inloggen