NL | EN

Zoek uw zorgprofessional


Vindt uw zorgprofessional met het BIG-nummer
Zorgverleners als artsen, apothekers en verpleegkundigen staan onder hun BIG-nummer in het Transparantieregister Zorg. Het BIG-nummer van een individuele zorgverlener vindt u op www.bigregister.nl. Het registratienummer van de dierenarts kunt u vinden in het Diergeneeskunderegister op www.diergeneeskunderegister.nl. Deze nummers kunt u vervolgens invoeren in de zoekmachine hieronder. 

 
Hoe raadpleegt u het register? 
Bekijk het filmpje hieronder voor instructies over hoe u het register kunt raadplegen.

Wat vindt u in het register?
In het Transparantieregister Zorg vindt u de financiële relaties tussen zorgverleners, zorginstellingen, patiëntenorganisaties en dierenartsen met leveranciers van (dier)geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. Niet alle betalingen worden opgenomen. In het register staan alleen betalingen van minimaal € 500 in een bepaald jaar. Ook maakten de initiatiefnemers afspraken over wat wel en niet wordt geregistreerd. Elk jaar in de maand juli worden de gegevens over het voorafgaande jaar bekend gemaakt. Deze gegevens blijven drie jaar beschikbaar.

Zoekt u een zorgverlener? Houdt u dan rekening met de volgende punten:
- Niet alle artsen staan in het register
De artsen met financiële relaties zijn voornamelijk medisch specialisten. Zoekt u uw huisarts in het register? Dan is de kans groot dat u geen zoekresultaat krijgt.
In de checklist BIG-nummers kunt u vinden welke BIG-nummers in het Transparantieregister Zorg zijn opgenomen.

- De bedragen zijn niet altijd betaald aan de zorgverlener
Het register vertelt niet wie de precieze begunstigde is van het geldbedrag. Staat er een bedrag vermeld voor de dienstverlening van een zorgverlener? Dan kan dat bedrag ook betaald zijn aan de zorginstelling waar deze zorgverlener werkt.

- Identificatienummer dierenartsen
Voor dierenartsen zijn er twee identificatienummers in omloop: het UDN en het CIBG. Voor het Transparantieregister Zorg wordt het CIBG registratienummer gebruikt, zoals verstrekt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Klik hier voor de lijst van bedrijven die financiële relaties hebben gemeld.